Recensies

Emigrant #1

"Via Hijrah Plan zijn ik en mijn vrouw gaan oriënteren in Egypte om ons voor te bereiden om hijrah te verrichten. Vanaf het ophalen van vliegveld tot het terugbrengen naar het vliegveld was alles goed geregeld. Wij konden de medewerker van Hijrah Plan altijd appen als er iets was of als we hem nodig hadden. 

Tijdens onze oriëntatie hebben wij verschillende huizen en buurten kunnen bezichtigen om een beeld te krijgen hoe we daar eventueel zouden kunnen wonen. Zelf hebben wij (met de Uber app) verschillende winkels en restaurants bezocht en de kans gehad om kameel te rijden. Uber taxi is heel goedkoop in Egypte en met Google maps kan je zelf alles heel goed vinden wat er om je heen is. 

Egypte is een land waar een vrouw zich heel veilig voelt, een land waar wij met de Nederlandse taal kunnen werken bij verschillende call centers, een land waar je goedkoop en mooi kan leven. 

Wij bedanken Hijrah Plan voor deze ervaringen en raden iedereen aan om Hijrah te verrichten naar Egypte!"


Emigrant #2

"Een paar maanden geleden zagen ik en mijn familie de blog van Hijrah Plan voorbijkomen en we dachten meteen: dit is voor ons! We hebben ons direct ingeschreven en een zoom sessie gehad om één en ander te bespreken. Hieruit hadden wij besloten om als gezin van 6 personen de Oriëntatie Plan te doen.

Omdat we al een aantal vrienden hebben in Egypte, hebben we ons laten ophalen van en terugbrengen naar het vliegveld middels hun.

Woning en rondleiding hebben wij via Hijrah Plan geregeld. We hadden zelf al wat gehoord over een mooie locatie genaamd: Rehab waar ook ons voorkeur naartoe ging. Hijrah Plan heeft toen op ons verzoek daar een mooi appartement gereserveerd en bij aankomst konden we daar midden in de nacht direct intrekken. Rehab is inderdaad een mooie plek, maar er is helaas heel veel fitnah! Niet een plek waar wij kunnen leven en onze kinderen willen opvoeden!

Met onze trip naar Egypte zijn wij ervaringen rijker geworden! Wij hebben veel gezien en gedaan, van plaatsen bezoeken en huizen bezichtigen tot een beeld van de huurprijzen en eventuele werkmogelijkheden. Hijrah Plan heeft mij meegenomen naar een plaats in Cairo genaamd "Tajamu alKhamis" Deze wijk is heel mooi en rustgevend en sprak mij heel erg aan! Vooral omdat kinderen en volwassenen hier goed kunnen studeren!

Ik heb een hele mooie tour gehad van Hijrah Plan waardoor het beeld voor hijra steeds duidelijker werd en het onmogelijke of lastigheid van hijra compleet werd weggehaald.

Onze kinderen hebben van Egypte genoten, het gehoor van de adhan over de straten, mensen die waar dan ook zijn bidden, zusters die een bepaald respect meekrijgen en geen vreemde blikken!!!

Moge Allah onze hijra naar Egypte werkelijkheid maken!"


Emigrant #3

"Een tijdje terug heb ik Hijrah Plan gecontacteerd en hebben wij een aantal keer via zoom gesproken om mijn hijrah te plannen. Het voelde meteen goed en vertrouwd hoe alles vanaf het begin is verlopen. Ik kon met al mijn vragen bij hun terecht tijdens de zoom gesprekken en via de app. 

Op 6 november 2021 was mijn vlucht naar Egypte om voorgoed hijrah te verrichten met de wil van Allah. Als Marokkaan uit België had ik ook makkelijk terug kunnen gaan naar mijn eigen land Marokko, maar voor persoonlijke doeleinden zoals een gestructureerde studie Arabisch, werk en bij de geleerden te kunnen zitten koos ik voor Egypte. 

Alhamdulillah! Alles verliep heel soepel! Al voor mijn reis had ik online een visum voor 3 maanden besteld. Eenmaal aangekomen in Caïro werd ik opgewacht door Hijrah Plan en werd ik naar een vooraf gereserveerde hotel gebracht. Hotel was voor 3 nachten geboekt, maar op de 2e dag had ik samen met Hijrah Plan een geschikt én volledig ingerichte appartement gevonden wat dichtbij het Arabisch taalinstituut ligt en op loopafstand van het bedrijvenpark waar ik zou gaan solliciteren. 

Hijrah Plan heeft mij een website aanbevolen waar ik online kon aanmelden voor een Vlaamstalige call agent functie. Direct de volgende dag werd ik door het bedrijf gebeld en wat testen online gedaan, daarna mocht ik op locatie komen en op 23 november 2021 ben ik begonnen met een betaalde training! Deze training duurt 1 maand en als ik 3 maanden heb gewerkt, kan ik vanuit huis werken in sha Allah. Met een salaris van €1100,- (20000 EGP) kun je heel goed rondkomen in Egypte. 

Ondertussen ben ik ook al begonnen met het leren van de Arabische taal bij "Al-Mabaadie Arabic Centre" op locatie. 

De gunsten van Allah zijn teveel om op te noemen! Moge Allah het voor een ieder mogelijk maken om hijrah te verrichten naar een Islamitisch land, Amin."


Emigrant #4

"Op 19 januari 2022 stond ik op het punt om naar Saudi Arabië af te reizen  voor 'umrah en kreeg te horen op Schiphol dat ik niet kon gaan i.v.m. een vaccinatie bewijs! Heb toen last minute contact opgenomen met Hijrah Plan en zei dat ik op het vliegveld stond en diezelfde avond naar Caïro zou willen komen. Hijrah Plan heeft er direct werk van gemaakt en heeft mij midden in de nacht opgehaald van Caïro airport. Van het vliegveld zijn we direct naar een  studio in Caïro gegaan die dezelfde avond vooraf gereserveerd was en kon ik even tot rust komen. Na3am alhamdoulilah heb een redelijk beeld gekregen hoe het leven daar is etc. en ben blij dat ik Hijrah Plan heb gecontacteerd aangezien ik er nooit ben geweest en niet zou weten waar te beginnen. Vooral Caïro, dat is een hele wereld op zich en elke wijk binnen Caïro lijkt een wereld van verschil sub hanna Allah. Wat ik er concreet van heb kunnen opsteken is dat er voor ieder wat wils is. Zowel in wereldse zin als in het geloof. En dat het leven er goedkoop is in vergelijking met Europa. Walhamdoulilah de huizen die we tijdens de rondleiding hebben gezien zijn ook netjes, ruim en relatief goedkoop. Hijrah Plan heeft mij ook kennis laten maken met andere broeders die hijrah hebben verricht en heb ook zo andere ervaringen kunnen horen. Ik raad iedereen aan die wilt oriënteren in Egypte of direct hijrah wilt verrichten om contact op te nemen met Hijrah Plan! Ik en mijn gezin nemen deze ervaring zeker mee in onze overweging om hijrah te verrichten."


Emigrant #5

"3 maanden geleden kwam ik in contact met Hijrah Plan. Op hun website zag ik een aanbod staan van een spoedcursus Arabisch in samenwerking met "Al-Mabaadie Arabic Centre". Vanaf het moment dat ik dit aanbod zag was ik gelijk verkocht.

Ik wilde een ‘spoedcursus-en-oriëntatie-vakantie’ nemen. Daarom nam ik direct contact op met Hijrah Plan en zij hadden er gelijk werk van gemaakt. Zo gezegd zo gedaan, een maand later kwam ik aan in Cairo en ik voelde mij gelijk thuis, subhan Allah! 

Hijrah Plan heeft mijn verblijf in Cairo onvergetelijk gemaakt. Zij hebben alles van A tot Z  voor mij geregeld. Er is geen enkel punt waarover ik niet positief kan praten, El Hamdoulillah! Wie een pad van kennis oprecht opzoekt, Allah zal diegene bijstaan en het voor diegene vergemakkelijken. Dat heb ik echt ervaren. Ik ben Allah ontzettend dankbaar voor deze gezegende reis, waarbij ik prachtige broeders heb leren kennen (die Hijrah hebben verricht) en een stevige fundering heb kunnen bouwen wat betreft de Arabische taal. 

Ik heb voor 6 weken lang, elke week 6 dagen les gehad van 2 uurtjes per dag. Zeer intensief, en zeker profijtvol. Er is een hele nieuwe wereld voor mij open gegaan! Ik was een lange tijd opzoek naar de perfecte kans om de Arabische taal te leren. Met de Wil van Allah ben ik bij Al Mabaadie terecht gekomen, waar ik alleen maar lovend over kan spreken. De docenten hebben mij heel oprecht en geduldig onderwezen. Ik heb onder hun begeleiding een stevige fundament kunnen bouwen in deze 6 weken, waarop ik verder kan bouwen om uiteindelijk de Arabische taal te beheersen, in shaa Allah. 

Aan het begin van deze 6 weken was ik erg zenuwachtig over hoe het allemaal zou gaan uitpakken. En achteraf kan ik zeggen dat ik een stuk vooruit ben gegaan, el Hamdoulillah! Waar ik in het begin alleen maar kon lezen (en dat ook erg matig), kan ik nu, na deze 6 weken, vlot lezen, schrijven en zelfs korte dialogen uitvoeren!

Na Allah ben ik de docenten enorm dankbaar voor hun begeleiding. Moge Allah het van hun accepteren en hun rijkelijk belonen in het hiernamaals.

Ik raad deze reis een ieder aan die een profijtvolle vakantie zoekt. Dit is namelijk DE perfecte vakantie voor degene die de Arabische taal wilt leren, zijn/haar imaan wilt boosten en tegelijkertijd wilt kunnen genieten van zijn/haar vakantie.

Woorden schieten echt te kort om te beschrijven hoe profijtvol deze reis was en wat het met je imaan kan doen. El hamdoulillah!"


Emigrant #6

“Ik ben een 20 jarige zuster van Turkse komaf die alleen hijrah heeft verricht naar Egypte.

Na jarenlang in een ellendige thuissituatie te hebben gezeten, besloot ik om hulp te zoeken bij verschillende instanties in Nederland. De enige optie voor mij was uit huis gaan. Helaas werd ik niet serieus genomen door de meeste mensen en beseften zij niet in wat voor moeilijke omstandigheden ik moest leven. Op mijn achttiende heb ik mij direct ingeschreven om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning. Helaas kwam ik op een lange wachtlijst te staan en kreeg ik te horen dat in verband met mijn leeftijd ik zelfs nog langer dan gemiddeld moest wachten. Ik zat noodgedwongen thuis en de situatie werd steeds erger. Alleen maar omdat ik mezelf wilde bedekken met de juiste hijaab. Hoewel het duidelijk was dat ik in een ernstige situatie zat, wilden de mensen om mij heen (familieleden en kennissen) die hiervan op de hoogte waren mij niet helpen. Ik werd volledig geïsoleerd van de buitenwereld, mocht het huis niet uit en ongekend mishandeld (fysiek en mentaal). Ik heb iedere dag de meest erge beledigingen en bedreigingen moeten aanhoren, mijn Islamitische buitenkleding werd absoluut niet geaccepteerd en ik mocht op geen enkele manier contact hebben met mensen en al helemaal niet spreken over mijn situatie. Mijn familie zag mij als ellende en vond dat ik het verdiende om zo behandeld te worden. En op deze manier wilden zij volledige controle over mij. Ik heb dus jarenlang in deze situatie gezeten. Ik wist dat als ik niet snel iets zou doen ook het risico liep om uitgehuwelijkt te worden met een niet praktiserende persoon met alle gevolgen van dien.

De situatie zorgde ervoor dat het mentaal steeds slechter ging met mij, waardoor ik op jonge leeftijd in een psychose was beland. Dit was een enorm traumatische ervaring voor mij. Mijn vragen die ik destijds had over mijn specifieke situatie kwamen terecht bij verschillende “studenten van kennis” die mij fatwa gaven en adviseerden om minder te bedekken om zo de problemen te beperken! Dit terwijl er geen gehoorzaamheid is in de schepping met ongehoorzaamheid aan De Schepper!

Alhamdulillah toen ik beter was geworden ben ik zelf meer gaan verdiepen en opzoek gegaan (met mijn beperkte mogelijkheden) naar kennis van de Islam om een oplossing te zoeken voor mijn situatie. Zo kwam ik steeds vaker kennis tegen over het verrichten van hijrah.

Direct heb ik contact opgenomen met “Hijrah Plan” en heb mijn situatie uitgelegd. Hijrah plan heeft gelijk actie ondernomen en mijn situatie voorgelegd aan de grote geleerden. We hebben goed besproken wat het plan zou worden. Het voelde voor mij ook goed en geruststellend om op een fatwa van een grote geleerde te handelen en heb na goed overleg, besloten het advies op te volgen om hijrah te verrichten naar Egypte.

Eenmaal aangekomen in Egypte stond Hijrah Plan te wachten op de afgesproken plek en hebben zij mij naar mijn tijdelijke accommodatie gebracht. Vanaf dat moment kon ik eindelijk gaan leven in plaats van overleven! Na goed uitgerust te hebben heb ik meerdere zusters ontmoet, ben ik direct begonnen om de Arabische taal te studeren bij "Al-Mabaadie Arabic Centre" op locatie, en ben ik inmiddels getrouwd in Egypte Alhamdulillah.

Los van mijn persoonlijke situatie waar ik door mijn thuissituatie het geloof niet mocht praktiseren of dat men sowieso in Nederland zijn of haar geloof niet kan praktiseren, spoor ik iedereen aan om hijrah te verrichten naar een Islamitisch land!

Ik ben als eerst Allah -Subhanahu wa Ta-‘Ala- heel erg dankbaar Die voor mij al deze gunsten boven gunsten mogelijk heeft gemaakt! En daarna ben ik Hijrah Plan heel erg dankbaar voor alle hulp, adviezen en acties die zij hebben ondernomen.”


Ben je na het lezen van deze recensies geïnteresseerd geraakt in onze diensten? neem geheel vrijblijvend contact met ons op om jouw hijrah te plannen.